Stijn Vreven
NOS VoetbalAangepast

Vreven nieuwe trainer NAC Breda

Stijn Vreven keert terug in het Nederlands betaald voetbal. De oud-verdediger van FC Utrecht, Vitesse en ADO Den Haag wordt bij NAC Breda de opvolger van de ontslagen coach Marinus Dijkhuizen.

De Brabantse club nam vlak voor de kerstdagen afscheid van Dijkhuizen. NAC wil dolgraag terug naar de eredivisie, maar staat halverwege het tweede seizoen in de Jupiler League op de tegenvallende achtste plaats. De clubleiding besloot daarom niet verder te gaan met Dijkhuizen.

Vreven groeide tijdens zijn loopbaan uit tot een cultvoetballer. Vooral bij FC Utrecht liepen de fans weg met de noeste verdediger met voorliefde voor de Indianencultuur.

Fanatieke Vreven moet NAC uit het slop trekken

Vreven ging na zijn actieve voetbalcarrière verder als trainer bij verschillende Belgische clubs. In oktober 2016 werd hij ontslagen bij Waasland-Beveren.

Stijn Vreven (in 2004) met karakteristiek lang haar

"Het hondstrouwe publiek verwacht iedere wedstrijd dat de spelers voor ze door het vuur gaan. Wat dat betreft passen de waarden van deze club en het publiek goed bij mij'', zei Vreven, die maandag wordt gepresenteerd in het Rat Verlegh-stadion.

Hij leidt een dag later zijn eerste training bij NAC.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl