Jelle Klaasen is uitgeschakeld op het WK darts
NOS Sport

Geen kwartfinale voor Klaasen op WK darts

Jelle Klaasen is er niet in geslaagd om de kwartfinales van het WK darts te bereiken. In de derde ronde ging hij met 4-2 onderuit tegen Dave Chisnall. Vorig jaar bereikte Klaasen nog de halve finales op het WK.

Klaasen liep direct achter de feiten aan. De eerste set ging met 3-1 naar de Engelsman, waarna Chisnall, zonder zelf groots te spelen, ook de tweede set won (3-2).

Pas in de derde set kwam Klaasen een beetje op stoom en ging het niveau omhoog. Nadat de Nederlander eerst twee pijlen had gemist om de set naar zich toe te trekken, gooide hij even later een fraaie finish van 140. Daarmee kwam hij terug tot 2-1 in sets.

Nadat Chisnall vervolgens de vierde set in rap tempo had gewonnen (3-0), vocht Klaasen zich nog even terug in de wedstrijd. Hij kreeg zelfs kansen om een beslissende zevende set uit het vuur te slepen. Maar waar Klaasen faalde op de dubbel, maakte Chisnall de partij met dubbel 12 af.

Vanavond komt topfavoriet Michael van Gerwen in actie. Hij moet proberen ten koste van Darren Webster een plek in de kwartfinales veilig te stellen. Raymond van Barneveld slaagde daar woensdagavond al in, door Adrian Lewis te verslaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl