De kenmerkende pose van Raymond van Barneveld na een overwinning
NOS SportAangepast

Van Barneveld vecht zich naar de kwartfinales, Van de Pas eervol onderuit

Raymond van Barneveld is doorgedrongen tot de kwartfinales van het WK darts (PDC). De vijfvoudig kampioen versloeg de als vijfde geplaatste Adrian Lewis in een enerverend duel met 4-3.

Lewis (de wereldkampioen van 2011 en 2012) begon de partij, brak daarna Van Barneveld en won de eerste set met 3-0. De Nederlander moest werken voor zijn scores, maar hield vervolgens zijn eigen set, waardoor hij niet bang hoefde te zijn voor een herhaling van vorig jaar. Toen kwam 'Barney' in de halve finale tegen Lewis in korte tijd 5-0 achter in sets. Uiteindelijk verloor hij met 6-3.

Ook de derde set ging naar Van Barneveld, die iets meer in zijn spel kwam. Hij haalde niet zijn topniveau, maar was wel constanter dan 'The Jackpot', die na een sterk begin ver terug viel. Toch pakte hij de belangrijke vierde set, nadat Van Barneveld een kans op een 3-1 voorsprong had laten liggen.

Kantelpunten

Het gaf Lewis zichtbaar vertrouwen en de Engelsman liep snel uit naar 2-0 in legs. 'Barney' kreeg kansen op 2-2, maar miste (opnieuw) op een belangrijk moment de dubbel. Hij herpakte zich door set zes met 3-0 te winnen en de stand weer gelijk te trekken.

Niet voor het eerst kantelde de partij. Van Barneveld brak Lewis en mocht bij een 2-1 voorsprong gooien voor de wedstrijd. Via een enkele 20 en dubbel 16 verzekerde hij zichzelf van een plaats bij de laatste acht.

In de volgende ronde wacht de winnaar van de partij tussen zijn eeuwige rivaal Phil Taylor en de Belg Kim Huybrechts.

Emotie bij Benito van de Pas in zijn partij tegen Gary Anderson

Van de Pas onderuit tegen Anderson

Eerder op de dag lukte het Benito van de Pas niet om te stunten tegen regerend wereldkampioen Gary Anderson. De 23-jarige Tilburger ging 4-2 onderuit.

Van de Pas, de nummer vijftien van de wereld, speelde naar behoren, maar was niet opgewassen tegen een ontketende Anderson. Pas bij een 3-0 voorsprong in sets miste de in topvorm verkerende Schot zijn eerste pijl op een dubbel.

Van de Pas overleefde op 2-2 in legs een matchdart, om vervolgens toe te slaan via tops en op het scorebord te komen met een setwinst. De gemiddelden kropen naar elkaar toe: Anderson ging minder spelen, Van de Pas bleef uitstekend gooien en won de vijfde set overtuigend met 3-0.

Anderson trok in set zes toch aan het langste eind door zijn derde matchdart te benutten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl