NOS Nieuws

Obama denkt dat hij Trump had kunnen verslaan

President Obama denkt dat hij van Donald Trump had kunnen winnen, als hij weer mee had mogen doen aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Dat zei Obama in een interview met CNN.

Barack Obama zit al aan het maximum van twee presidentstermijnen, maar hij denkt dat hij weer had kunnen winnen als hij voor een derde termijn had mogen gaan. "Ik denk dat ik een meerderheid van de Amerikanen op de been had kunnen brengen om mij te steunen."

Obama zei dat hij veel gesprekken heeft gehad met kiezers en dat ook mensen die het niet met hem eens zijn, wel vinden dat hij de goede weg is ingeslagen. "Een meerderheid van de Amerikanen staat nog steeds achter een Amerika dat tolerant en divers is."

Clinton

Hij zei daarbij dat zijn Democratische partijgenoot Hillary Clinton goed campagne heeft gevoerd, maar dat ze veel steun heeft verloren door het e-mailschandaal. Volgens Obama is dat door de pers veel te breed uitgemeten.

Wel verwijt hij de Democraten dat ze te weinig hebben laten zien dat ze er zijn voor alle lagen van de bevolking. Clinton is er volgens hem niet in geslaagd om de kiezers aan te spreken die nog niet van de economische vooruitgang hebben geprofiteerd. Het ging te veel over "droge politiek".

No way

De reactie van de aanstaande president Donald Trump op de bewering van Obama is kort maar krachtig: "No way", schrijft hij op Twitter. Daarbij verwijst hij naar onder andere de werkloosheid, de strijd tegen Islamitische Staat en Obamacare, de zorgwet van Obama. Volgens Trump vinden veel van zijn aanhangers dat Obama op deze thema's heeft gefaald.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl