Dj's Domien en Frank tonen samen met Tijn het eindbedrag
NOS NieuwsAangepast

Rode Kruis: fantastisch bedrag opgehaald

Het Rode Kruis noemt de opbrengst van de inzamelingsactie Serious Request een fantastisch bedrag. "Hiermee kunnen we weer ongelooflijk veel kinderen helpen", zei directeur Gijs de Vries in het radioprogramma Met het Oog op Morgen.

De actie waarbij twee dj's van 3FM zich zes dagen opsloten in het glazen huis, dat dit jaar in Breda stond, bracht 8.744.131 euro op. "We beginnen elk jaar weer met nul voor een nieuw thema dat niet in de schijnwerpers staat en dan gebeurt het vanzelf en wat natuurlijk deze week gebeurd is met Tijn, dat laat zich niet plannen, maar daardoor is het wel een iconische Serious Request geworden," zegt De Vries.

Hij vindt het erg mooi dat de zieke Tijn met zijn nagellak-actie in zijn eentje 2,5 miljoen euro op wist te halen. "De essentie van de actie is dat een mens een actie start voor een mens in nood, in dit geval een kind voor kinderen in nood." De Vries vindt het mooi dat hierdoor een saamhorigheidsgevoel is ontstaan. "We zijn ongelooflijk blij dat dit soort dingen juist door Serious Request kunnen ontstaan."

Actie voor Tijn

Tijn en zijn ouders hebben zelf ook geld nodig, voor een behandeling die zijn leven mogelijk kan verlengen, maar het geld van Serious Request is daar niet voor bedoeld, zegt De Vries. "Nee, want Tijn heeft zelf deze actie gestart om kinderen te helpen in de derdewereldlanden, dat is het doel van zijn actie geweest, dus daarom gaat het geld ook naar dat doel."

Hij vindt het "prima" dat er ook een actie loopt voor Tijn zelf, maar zegt dat die losstaat van Serious Request.

De Vries noemt zich een heel tevreden man en is trots op iedereen die aan de actie heeft bijgedragen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl