Phillip Cocu
NOS VoetbalAangepast

Cocu na verlies Ajax: proberen hun zwakheden bloot te leggen

De nederlagen van Ajax tegen Twente en Cambuur zijn leerzaam voor PSV, zegt Phillip Cocu voorafgaand aan de topper van komende zondag (16.45 uur). "Ik denk dat Ajax te maken had met een compacte tegenstander, waar ook wij weleens tegen gespeeld hebben. We analyseren dat, leggen hun zwakheden bloot en proberen kwaliteit weg te halen."

Bij een overwinning komt PSV weer op gelijke hoogte met Ajax, al wil Cocu dan niet spreken van een geslaagde eerste seizoenshelft.

"Als je afsluit met een overwinning op Ajax, blijven we volop meedoen. Helemaal tevreden kunnen we absoluut niet zijn. We moeten beter spelen in de tweede seizoenshelft en ik heb het idee dat er meer in zit."

Cocu: we proberen de zwakheden van Ajax bloot te leggen

"De afstand is kleiner geworden", constateert Cocu. "Maar de wedstrijd is niet minder belangrijk geworden. Het is een fantastische afsluiter van de eerste seizoenshelft én een beladen wedstrijd."

Belangrijke wedstrijd vlak voor winterstop

"Dit is een hele belangrijke wedstrijd, omdat je daarna een break hebt. We zullen resultaat moeten halen om na de winterstop nog om het kampioenschap te kunnen strijden. Maar we hebben al eerder aangetoond dat we resultaat kunnen halen. We spelen elke wedstrijd om te winnen. Maar soms concludeer je dan aan het eind dat een gelijkspel het maximale was..."

Andres Guardado, de motor van PSV op het middenveld

'Guardado bepaalt de dynamiek bij ons'

Cocu is blij dat Andrés Guardado weer terug is bij de selectie. "Hij is gewoon een heel belangrijke schakel van het team. Ik ben zeer tevreden over de manier waarop hij is teruggekomen."

Guardado revalideerde in Mexico van een bovenbeenblessure, die hij vorige maand opliep. "Hij is fris en met veel energie teruggekomen, dat zag ik meteen. Dat bepaalt de dynamiek in het team."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl