Peter Bosz
NOS VoetbalAangepast

Cambuur en PSV bepalen smaak kerstdiner Ajax

Met welk gevoel gaat Ajax de winterstop in? De komende vier dagen wordt dat bepaald. Vanavond speelt Ajax tegen SC Cambuur in het bekertoernooi, zondag wacht de eredivisietopper tegen PSV. Met twee zeges zal het kerstdiner extra lekker smaken. Een ander resultaat kan zomaar een zure nasmaak geven aan een verder prima eerste seizoenshelft.

Ajax-trainer Peter Bosz spaart in de beker tegen SC Cambuur een aantal van zijn vaste krachten. "En daarmee devalueer ik het bekertoernooi niet. Iedereen in onze spelersgroep heeft aangetoond, zowel nationaal als internationaal, volwaardige speler van het eerste elftal te kunnen zijn", zegt Bosz.

Eerder dit seizoen gunde hij zijn tweede keus al een kans in de bekerwedstrijden tegen Willem II en Kozakken Boys en in de Europa League tegen Panathinaikos en Standard Luik. Dat leverde drie zeges en een gelijkspel op. De trainer zag zijn vertrouwen in de reserves daarmee uitbetaald worden.

Gino Bosz in actie voor SC Cambuur

Bosz versus Bosz

Voor de familie Bosz wordt de wedstrijd hoe dan ook bijzonder. Het is voor het eerst dat vader Peter tegenover zijn zoon Gino, die bij SC Cambuur speelt, staat. "Deze bekerwedstrijd is al enige tijd onderwerp van gesprek bij ons thuis. Ze zijn vol vertrouwen bij Cambuur als ik Gino mag geloven. Hij denkt dat ons bekeravontuur morgen strandt", aldus de trainer van Ajax.

Omdat zijn zoon bij Cambuur speelt, kent Bosz de club uit Leeuwarden goed. Hij zag de afgelopen weken diverse wedstrijden en zat zelfs bij een training op de tribune.

"Ik ben inderdaad een paar keer gaan kijken. Maar het verandert niets aan de voorbereiding. Die blijft hetzelfde. We moeten naar onszelf kijken en niet te veel naar de tegenstander."

Als Ajax na de winterstop op drie fronten (competitie, beker en Europees) mee wil blijven strijden, moet er worden gewonnen in Leeuwarden. En zondag kan bij winst concurrent PSV op zes punten achterstand worden gezet in de competitie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl