NOS VoetbalAangepast

Bosz: er is voor ons veel te winnen tegen PSV

Het vizier van Ajax is gericht op de eredivisietopper van zondag tegen PSV, de laatste wedstrijd van het jaar. Maar trainer Peter Bosz ontkwam op zijn wekelijkse persconferentie niet aan de bekernederlaag bij SC Cambuur.

Bosz: misschien ben ik wel niet goed genoeg?

"Of ik het een afgang vond? Ja. Hoe dit kan? Misschien ben ik wel niet goed genoeg..." Bosz liet tegen Cambuur een B-elftal spelen. Had hij niet gewoon zijn sterkste spelers het veld in moeten sturen?

Bosz: "Vind ik een rare vraag, want tegen Panathinaikos en Standard Luik deden deze spelers het goed. Dan moet dat tegen Cambuur ook kunnen. Schijnbaar heb ik ze dit keer niet scherp aan de aftrap kunnen krijgen, want anders win je."

Traoré niet fit genoeg

Dan de wedstrijd tegen PSV. Bertrand Traoré is niet fit. Hij kampt nog altijd met een bovenbeenblessure en die kan hem zelfs deelname aan de Afrika Cup kosten. Verder heeft Bosz een fitte selectie. Nick Viergever is geschorst. Jaïro Riedewald wordt zijn vervanger.

Bosz: er is voor ons veel te winnen tegen PSV

Vorig weekend verloor Ajax van FC Twente, waardoor Feyenoord drie punten uitliep en PSV het gat met de Amsterdammers terugbracht tot drie punten. Bosz: "Het zat er een keer aan te komen, dat we gingen verliezen. We moeten de rug rechten. Er is voor ons een heleboel te winnen tegen PSV."

Counter

De Eindhovenaren zullen naar Amsterdam komen om zich voornamelijk op de counter te richten. "Dat zijn we gewend. Ook in Europa krijgen we meestal de bal. Daarom trainen we zoveel op balbezit. Als we dan niet goed staan, zijn we kwetsbaar."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl