Lasse Schöne op de bank in Leeuwarden
NOS VoetbalAangepast

Schöne: geen crisis bij Ajax, maar ook niet goed

Na twee nederlagen op rij wacht Ajax zondag de eredivisietopper tegen PSV. Aan Lasse Schöne de vraag of de Amsterdammers van slag zijn door het verlies tegen FC Twente (1-0) en SC Cambuur (2-1 in de beker).

"Dat doet ons niks. Het hoort erbij, twee nederlagen. We wisten niet meer wat het was om te verliezen, dus het is wel even anders. Maar zondag gaat het niet mis...", laat de Deen weten.

Crisis, een groot woord...

Hij wil niets van een crisis weten. "Dat vind ik altijd zo'n groot woord. Nee, het is geen crisis, maar het is ook niet goed. Of we veel praten? Nee, hoezo? We hebben het er even over gehad, maar tot voor kort ging het fantastisch. We laten ons nu niet gek maken."

Schöne krijgt dit seizoen veel lof. Hij begon op de bank, klaagde nooit en keerde terug in het elftal. Niet als aanvallende middenvelder, maar als controleur. Een uitkomst, maar: "Ik kom iets minder in de zestien dan vroeger."

Toch staat de Deen, die met zijn 30 jaar de ervaren man is bij Ajax, op twee goals en vier assists. Omdat hij samen met Hakim Ziyech de vrije trappen verdeelt, kan dat aantal snel oplopen. Maar hij zal zijn ploeggenoot daarom nooit wegduwen.

"Hakim en ik doen alles in goed overleg. Daar zijn we heel makkelijk in. We gaan elkaar niet wegduwen. We hebben allebei onze favoriete posities en die gunnen we elkaar ook", besluit Schöne.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl