Schultz naast de filmende chauffeur
NOS NieuwsAangepast

Filmende chauffeur krijgt standje van minister

Ov-bedrijf Munckhof tikt een buschauffeur op de vingers die een filmpje maakte met zijn mobiele telefoon terwijl hij minister Schultz van Infrastructuur rondreed. De man bestuurde de bus met hoogwaardigheidsbekleders die door de net geopende Koning Willem-Alexandertunnel in Maastricht reed.

Op foto's is te zien dat de man gisteravond beelden maakte van de eerste rit door de tunnel, terwijl Schultz vrolijk poserend haar duim opsteekt naar de media. De minister staat juist bekend om haar strijd tegen het gebruik van mobieltjes in het verkeer: deze week nog meldde ze dat ze appen op de fiets wil verbieden.

Chauffeur filmt openingsrit nieuwe A2-tunnel

Minister Schulz zei vanmorgen dat ze het vervelend vond dat de chauffeur in zijn enthousiasme is gaan filmen. "Dat is onveilig. Ik heb hem erop aangesproken."

Maar de minister gaf ook aan dat ze het enthousiasme van de chauffeur wel begreep. Op het moment van het filmen was er ook geen ander verkeer in de tunnel.

Busbedrijf Munckhof betreurt de actie en noemt het gedrag onacceptabel. "Een beroepschauffeur hoort dit niet te doen", zei een woordvoerder van het bedrijf tegen de Limburgse omroep L1.

De man zal ook nog op zijn gedrag worden aangesproken door agenten. "Bellen achter stuur mag niet. Vasthouden gsm tijdens rijden ook niet", twitterde de politie Limburg vanmorgen.

De man krijgt geen boete voor de overtreding, denkt de minister. "Er was niemand bij die boetes uitdeelt. En het is niet aan mij." Een boete voor niet-handsfree bellen in de auto is 230 euro.

De bus met hoogwaardigheidsbekleders mocht onder begeleiding als eerste door de nieuwe tunnel rijden, van noord naar zuid. Achter de bus was een file ontstaan van tientallen liefhebbers die ook graag door de tunnel wilden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl