Tess Wester in actie op het EK handbal in Zweden
NOS SportAangepast

De sport van vrijdag bij de NOS

In Gothenburg strijden de Nederlandse handbalvrouwen vanavond tegen de Denen om een plaats in de finale van het EK handbal in Zweden. De wedstrijd begint om 18.15 uur is rechtstreeks te volgen via Teletekst en een liveblog op NOS.nl. Een samenvatting van de wedstrijd is te zien in Nieuwsuur, vanaf 22.40 uur op NPO 2.

Nederland eindigde als eerste in groep 1 door de laatste groepswedstrijd te winnen van Spanje (29-24). Drievoudig wereldkampioen Denemarken rekende in de laatste groepswedstrijd af met Roemenië (21-17) en werd tweede in groep 2.

We sluiten de sportdag af met eredivisievoetbal. In de uitzending van het Sportjournaal (18.45 uur, NPO 1) en in Nieuwsuur (22.40 uur, NPO 2) wordt vooruitgeblikt op de topper Ajax-PSV en het laatste eredivisieweekend voor de winterstop gaat van start in Tilburg.

  • NOS
    Programma eredivisie speelronde 17
  • NOS
    Stand eredivisie

Heerenveen gaat op bezoek bij Willem II. Die wedstrijd begint om 20.00 uur. Heerenveen-coach Jurgen Streppel was de afgelopen vijf seizoenen in dienst van Willem II en speelt met Heerenveen voor het eerst tegen zijn oude club.

Mooie statistieken: de Tilburgers hebben in de laatste vier wedstrijden de nul gehouden en zijn thuis al acht jaar (!) ongeslagen tegen Heerenveen. Om 22.22 uur is op NPO 1 de samenvatting van het duel te zien. Dan is ook te zien hoe het gesprek van Maxim Hartman met PSV'er Bart Ramselaar is verlopen.

De uitzendingen van vrijdag 16 december

TijdProgrammaWaar?
13.10 uurLunchjournaalNPO 1
18.15 uurHalve finale EK handbal Nederland-DenemarkenLiveblog op NOS.nl
18.45 uurSportjournaalNOS.nl en NPO 1
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.22 uur Studio Sport Eredivisie NPO 1
22.40 uur NieuwsuurNPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl