Jamie Vardy

Hattrick Vardy velt City, Arsenal aan kop

Jamie Vardy heeft weer eens zijn klasse getoond bij Leicester City. De spits had met drie doelpunten een belangrijk aandeel in de ruime overwinning op Manchester City: 4-2.

Leicester City leidde binnen vijf minuten met 2-0 dankzij treffers van Vardy en Andy King. Vardy trof voor rust nog een keer doel en tekende in de 79ste minuut ook voor de 4-0.

Aleksandar Kolarov benutte in de slotfase een vrije trap voor de bezoekers. Het was het eerste schot op doel van Manchester City. In de slotminuut bepaalde Nolito de eindstand op 4-2.

Vardy had sinds 10 september niet meer gescoord voor de regerend kampioen. De Engelsman verbeterde vorig seizoen nog een record van Ruud van Nistelrooij door in elf duels op rij te scoren.

Theo Walcott viert de 1-0

Arsenal klopte in het Emirates Stadium Stoke City met 3-1. De Londenaren passeerden koploper Chelsea, dat zondag nog tegen West Bromwich Albion aantreedt.

Arsenal opende stormachtig. Stoke moest terug en bleef met hangen en wurgen en een portie geluk overeind. De bezoekers, met Erik Pieters en Bruno Martins Indi, namen na 27 minuten zelfs de leiding. Charlie Adam scoorde vanaf de stip, nadat Granit Xhaka Joe Allen met een fikse elleboog had opgevangen.

Theo Walcott (na een uitmuntende loopactie) en Mesut Özil (kopbal over de ver uitgelopen doelman Lee Grant) stelden vlak voor en na rust orde op zaken. Stoke drong daarna nog wel aan, maar een kwartier voor tijd deelde Alex Iwobi de beslissende tik uit.

De Londenaren zagen Shkodran Mustafi geblesseerd uitvallen. De Duitse verdediger liep een hamstringblessure op en staat de komende drie weken buitenspel.

Stand aan kop

Arsenal staat nu in punten gelijk met Chelsea, maar de ploeg van coach Arsène Wenger heeft een beter doelsaldo. Chelsea ontvangt zondag nummer acht West Bromwich Albion. City blijft steken op dertig punten, vier minder dan de Londense clubs.

Swansea boven de streep

Onderin boekte Swansea thuis tegen Sunderland zijn derde zege (3-0) van het seizoen en klom daardoor naar de zeventiende plaats, één plek boven de degradatiestreep. Mike van der Hoorn en Leroy Fer zaten de hele wedstrijd op de bank bij Swansea.

Eerder op de middag verloor Everton van Watford.