NOS VoetbalAangepast

PSV-doelman Zoet is in vorm: maar als team staan we er slecht op

Technisch manager Marcel Brands zei gisteren dat bij PSV met name de vaste spelerskern niet aan de verwachtingen voldoet. Met slechts zeven tegengoals in de eredivisie voelt Jeroen Zoet - al jaren een vaste waarde onder de lat - zich niet aangesproken.

PSV wil snel doorschakelen na Europese kater

"Ik ben onderdeel van het team en als team staan we er niet goed op. Maar als je puur en alleen naar tegengoals kijkt, dan staan we er wel goed voor", zegt Zoet. Ter vergelijking: koplopers Feyenoord en Ajax staan op elf tegendoelpunten.

Focus op de titel

Voor PSV kwam dinsdagavond een einde aan het Europese seizoen. Weer werd er niet gescoord: het werd 0-0 in de Champions League tegen FK Rostov. Zoet: "Europees overwinteren en de beker winnen, die doelen moeten we helaas doorstrepen. Nu focussen we ons op het kampioenschap."

PSV-doelman Zoet kan wél goede cijfers overleggen

In de eredivisie staat PSV zes punten achter op Feyenoord en Ajax. Zaterdag wacht Go Ahead Eagles. "We staan redelijk goed defensief, maar we hebben net niet het geluk dat we een doelpunt maken", zegt Zoet. "De twijfel gaat dan in je kop zitten en tegenstanders zijn vaak al tevreden met 0-0 tegen ons."

De doelman houdt zich aan twee dingen vast. "Ze zeggen dat het team met de minste tegengoals meestal kampioen wordt en nu we uit Europa liggen, kunnen we ons iedere week optimaal voorbereiden op de competitie."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl