NOS VoetbalAangepast

Brands: deel elftal voldoet niet aan verwachtingen

'Deel PSV-elftal voldoet niet aan verwachtingen'

Geen Europese overwintering en vroegtijdige uitschakeling in het bekertoernooi. Daarmee is er al een streep gezet door twee van de drie doelstellingen, die PSV zich voor dit seizoen had gesteld. Kampioen worden, is het enige dat nu nog telt in Eindhoven.

'Spelersgroep voldoet niet aan verwachtingen'

Volgens technisch manager Marcel Brands is er niet één oorzaak voor de tegenvallende prestaties aan te wijzen. "Dat zou makkelijk oplosbaar zijn. Het is voor ons ook vreemd na het succes van de laatste jaren. Natuurlijk zijn er excuses aan te voeren, mis je bepaalde spelers door blessures. Maar daar hebben we nooit over gezeurd en dat gaan we nu ook niet doen."

"We moeten gewoon naar onszelf kijken", vervolgt Brands. "We brengen niet wat men van PSV mag verwachten. De nieuwe spelers leveren wél goede energie, maar de groep die er al was, voldoet niet aan de verwachtingen van de afgelopen twee jaar", aldus Brands tegen de NOS.

'We gaan geen paniek zaaien bij PSV'

'Geen paniek zaaien'

Eén van de kritiekpunten richting Brands, is dat er niet voldoende zou zijn doorgeselecteerd na de successen. Oftewel: meer vers bloed in de selectie. "We selecteren ieder jaar door, maar daar moet je ook een beetje geluk bij hebben", pareert Brands. "Voor Luciano Narsingh en Jetro Willems kwam de juiste club er niet. Dan is er niet veel keus."

Ook het aantrekken van spelers in de winterstop acht Brands niet direct noodzakelijk. "Waar moet je dan versterking halen? Dan gaan we 'stapelen'. Want als iedereen fit is, zijn er middenvelders genoeg. Als je een aanvaller haalt, is er ook één die dan niet meer speelt. We waren voor het seizoen optimistisch over hoe de selectie eruit zag. En dat zijn we nog steeds. We zullen geen paniek gaan zaaien."

Geen zorgen voor Cocu

De teleurstellende prestaties betekenen niet dat trainer Phillip Cocu zich zorgen moet maken. "Dat lijkt me niet, geen discussie...", zegt Brands resoluut. "Er was lof toen we succes hadden. Nu het minder gaat, krijg je kritiek. We moeten met z'n allen zorgen dat we het tij gaan keren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl