Politieonderzoek in Nunspeet
NOS NieuwsAangepast

Ontvoerde man Nunspeet dacht dat hij werd aangehouden

De man die vrijdag in Nunspeet op klaarlichte dag werd ontvoerd, dacht dat hij werd aangehouden door een arrestatieteam. Dat heeft het slachtoffer verklaard tegen de politie.

Een politiewoordvoerder zei in het tv-programma Opsporing Verzocht dat de ontvoerders riepen dat ze van de politie waren. "Maar al snel werd duidelijk dat het ging om een ontvoering."

De man van 53 uit Doornspijk werd vrijdag klemgereden en uit zijn auto gehaald. Wat zich daarna heeft afgespeeld, wil de politie niet zeggen vanwege het onderzoek. Wel is de man volgens de politie bedreigd.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

De ontvoerders lieten het slachtoffer 's avonds vrij in Drunen, ruim honderd kilometer zuidelijker. Daarvandaan is de man op eigen houtje teruggegaan naar huis. Hij was ongedeerd.

'Verkeerde'

Waarom de man zo snel is vrijgelaten, is onduidelijk. De vrouw van het slachtoffer zei zaterdag in het AD dat de ontvoerders zich waarschijnlijk hebben vergist en "de verkeerde" hebben meegenomen.

Van de ontvoerders ontbreekt ieder spoor. Volgens de politie is in ieder geval één dader een blanke man die Nederlands spreekt. De recherche heeft verder geen signalement, omdat de daders gemaskerd waren en de ontvoerde man zelf ook iets over zijn hoofd kreeg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl