Kinderen in een kinderdagverblijf
NOS Nieuws

Asscher wil vergelijkingssite voor kinderopvang

Minister Asscher van Sociale Zaken wil dat er een vergelijkingssite komt voor kinderopvang. Volgens de minister vinden veel ouders het lastig te bepalen waarop ze moeten letten bij het kiezen van kinderopvang.

"Zij hebben vaak onvoldoende kennis van de pedagogische kwaliteit en veiligheid van een kinderopvanglocatie", schrijft Asscher aan de Tweede Kamer. Een "openbaar, toegankelijk, professioneel oordeel over de kwaliteit van opvanglocaties" moet dat keuzeproces voor ouders makkelijker maken.

De minister heeft de koepelorganisatie van GGD's gevraagd om een systeem te ontwikkelen waarmee ouders inzicht kunnen krijgen in de kwaliteit van een kinderopvanglocatie.

Hofnarretje

In 2011 deed de commissie-Gunning onderzoek naar de kinderopvang in Nederland. Dat gebeurde naar aanleiding van de grote Amsterdamse zedenzaak.

Asscher heeft de aanbevelingen en maatregelen van de commissie-Gunning nu laten evalueren. Uit die evaluatie blijkt dat de veiligheid en kwaliteit van kinderopvang de afgelopen vijf jaar zijn verbeterd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl