Serge Aurier
NOS VoetbalAangepast

Aurier mag Engeland niet in; geen CL-duel met Arsenal

Paris Saint-Germain moet het in het Champions League-duel met Arsenal, woensdag in Londen, stellen zonder Serge Aurier. De Ivoriaanse verdediger mag van de Britse autoriteiten het land niet in.

Aurier werd een visum geweigerd omdat hij in september tot twee maanden cel is veroordeeld wegens geweld tegen een politieagent in Parijs. Volgens de Britse autoriteiten schrijven de immigratieregels voor dat mensen van buiten de Europese Unie die de afgelopen vijf jaar zijn veroordeeld, het land niet in mogen.

De 23-jarige voetballer had in mei ruzie gekregen in een nachtclub en daarbij een elleboogstoot uitgedeeld aan een politieagent. Hij is in beroep gegaan tegen het vonnis.

Paris Saint-Germain is ontsteld door het besluit om Aurier de toegang tot Groot-Brittannië te weigeren. Volgens de club is "de integriteit van de Champions League" in het geding. Ook stelt PSG dat Aurier, zolang het hoger beroep loopt, onschuldig is tot het tegendeel is bewezen.

Niet de eerste keer

Het is zeker niet de eerste keer dat Aurier in opspraak is gekomen. Hij werd begin dit jaar door PSG geschorst nadat hij toenmalig trainer Laurent Blanc en ploeggenoot Gregory van der Wiel in een filmpje had beledigd. Vorig jaar ging de Ivoriaan al eens in een filmpje tekeer tegen scheidsrechter Björn Kuipers.

Arsenal en Paris Saint-Germain spelen woensdag tegen elkaar om de eerste plaats in groep A.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl