NOS Voetbal

Aurier biedt excuses aan, maar kwaad is al geschied

Rel bij PSG: Blanc snapt opmerkingen Arier niet

Vanavond speelt Paris Saint-Germain de belangrijke Champions League-wedstrijd tegen Chelsea. Maar in Parijs ging het de afgelopen dagen vooral om een internetfilmpje dat rechtsback Serge Aurier zondagavond maakte.

De 23-jarige rechtsback maakte daarin PSG-trainer Laurent Blanc uit voor 'fiotte', een scheldwoord voor homo's. Ook de ploeggenoten Ibrahimovic, Ángel di María en Gregory van der Wiel ("Hij is shit") moesten het ontgelden.

Een dag later maakte Aurier zijn excuses, maar trainer Blanc lijkt klaar te zijn met hem. "Ik heb mij er twee jaar geleden hard voor gemaakt om die jongen naar Parijs te halen, en dit is mijn dank", zei een boze Blanc.

Blanc heeft Aurier uit de selectie gezet. Tegen Chelsea neemt Van der Wiel mogelijk zijn plaats in.

Aurier schold ook scheidsrechter Kuipers uit

Het is niet de eerste keer dat Aurier zich in de nesten werkt met uitspraken op sociale media. Vorig jaar noemde hij scheidsrechter Björn Kuipers op Facebook een "vuile klootzak", nadat Zlatan Ibrahimovic met rood van het veld was gestuurd in de achtste finales van de Champions League.

Kennelijk haalt Chelsea het slechtste in de Ivoriaan naar boven, want ook toen was de Engelse club de tegenstander van PSG.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl