Art Langeler als bondscoach van Jong Oranje bij de oefenwedstrijd tegen Portugal
NOS VoetbalAangepast

Langeler houdt deur naar Jong Oranje open

Art Langeler staat open voor een langer dienstverband bij de KNVB als bondscoach van Jong Oranje. Hij stond drie wedstrijden voor de groep, als opvolger van Fred Grim. Die stapte eind september over naar het 'grote' Oranje. Langeler combineerde het bondscoachschap met zijn functie als hoofd jeugdopleiding bij PSV.

"Het is geen geheim dat mijn contract bij PSV afloopt. Ik weet nog niet wat ik volgend seizoen ga doen. Het is me goed bevallen en het is leuk om bondscoach van Jong Oranje te zijn. We hebben afgesproken om de komende maanden te gaan praten", zei Langeler na de oefenwedstrijd (1-1) tegen Portugal.

Hoewel Langeler slechts drie wedstrijden de leiding had, is hij niet ontevreden over wat hij heeft bereikt. "De eerste twee wedstrijden was het teleurstellend dat we het resultaat niet haalden dat we moesten halen. We moesten twee keer winnen om de play-offs voor het EK te halen. Maar we speelden gelijk en wonnen, dus dat was niet voldoende."

"Daarentegen hebben we ons aardig laten zien. We hebben qua resultaat niet het maximale eruit gehaald, maar we kunnen ook niet ontevreden zijn", aldus Langeler.

Art Langeler, bondscoach van Jong Oranje

PSV wil wel door

Langeler houdt alle opties voor de toekomst nog open. "Ik ben een aantal jaren coach geweest, nu heb ik een paar jaar aan een visie gewerkt en ben ik met jeugd bezig geweest."

"Van oorsprong ben ik gymnastiekleraar met een voetbalachtergrond. Ik neig ernaar bij de volgende stap weer iets anders te gaan doen. Daarover ben ik ook met PSV in gesprek. Zij zouden mijn contract graag verlengen. Maar in welke rol en hoe dat eruitziet is nog niet duidelijk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl