Richairo Zivkovic, trefzeker bij Jong Oranje

Jong Oranje speelt gelijk bij afscheid Langeler

Jong Oranje heeft de oefenwedstrijd tegen de beloftes van Portugal niet kunnen winnen. In een bijna uitverkochte Vijverberg in Doetinchem eindigde het duel in 1-1.

Voor Riechedley Bazoer en Jairo Riedewald was het meer dan een oefenwedstrijd. De twee spelers van Ajax moeten bij hun club genoegen nemen met een plaats op de bank, maar interim-bondscoach Art Langeler gunde het duo een basisplaats.

Jong Oranje kreeg de beste kansen in de vermakelijke eerste helft. Toch kwam Jong Portugal na ruim een half uur op voorsprong. Iuri Medeiros wist een vrije trap van net buiten het strafschopgebied in het doel te werken, zij het met hulp van de Nederlandse muur.

Vijf minuten later zorgde FC Utrecht-spits Richairo Zivkovic voor de gelijkmaker. Hij benutte een strafschop die hij mocht nemen nadat AZ-middenvelder Thomas Ouwejan was gevloerd.

Jurjus redt Oranje

In de tweede helft had Portugal het betere van het spel, maar Hidde Jurjus hield Oranje op de been. Jurjus, derde doelman van PSV, was terug op bekend terrein. Hij begon zijn carrière bij De Graafschap.

In de slotseconde kon Vincent Vermeij Jong Oranje nog de overwinning bezorgen, maar de kopbal van de aanvaller van Heracles Almelo ging over het doel.

Art Langeler, bondscoach van Jong Oranje

Laatste wedstrijd Langeler

Langeler nam in Doetinchem als interim-bondscoach afscheid van Jong Oranje. Hij volgde eind september Fred Grim op, die als assistent van bondscoach Danny Blind bij Oranje aan de slag ging. Langeler begon met een gelijkspel tegen Turkije (0-0) waarna een zege op Cyprus volgde (1-4). Dat was echter onvoldoende om de play-offs om een EK-ticket nog te halen.

Langeler combineerde zijn baan bij de KNVB met zijn functie als hoofd opleiding bij PSV. Zijn contract in Eindhoven loopt komende zomer af. Mogelijk keert hij in 2017 terug bij de KNVB.