Mike Pence op de verkiezingsavond in New York
NOS NieuwsAangepast

Trump geeft Pence leiding over overgangsteam

De aankomende Amerikaanse president Trump heeft zijn vicepresident Pence de leiding gegeven over het team dat de machtsoverdracht in Washington moet voorbereiden. Pence vervangt Chris Christie, de gouverneur van New Jersey.

In een verklaring zegt Trump dat Pence zal voortbouwen op het werk van Christie. "Samen nemen we de taak op om deze natie opnieuw op te bouwen."

Trump zegt niet waarom Christie moet plaatsmaken, maar ingewijden zeggen tegen The New York Times dat hij de voorkeur geeft aan Pence vanwege diens ervaring en goede banden binnen de Republikeinse partij. Bovendien is Christie in opspraak gekomen door een schandaal rond het sluiten van een brug tussen New Jersey en New York.

Giuliani

Christie is nog wel een van de twaalf overige leden van het overgangsteam. Onder de anderen zijn oud-burgemeester van New York Rudy Giuliani, partijprominent Newt Gingrich en Trumps kinderen Don Jr., Eric en Ivanka.

Een van de taken van het overgangsteam is het samenstellen van de ministersploeg die op 20 januari moet beginnen. Enkele leden van het overgangsteam, onder wie Giuliani, Gingrich en Christie, worden genoemd als kandidaat-ministers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl