Manny Pacquiao
NOS Sport

Bokstitel nu wel voor Manny Pacquiao

Manny Pacquiao heeft in Las Vegas de wereldtitel in het weltergewicht van de boksbond WBO veroverd. De 37-jarige Filipijnse bokser had in de finale geen kind aan de tien jaar jongere Amerikaan Jessie Vargas.

Pacquiao sloeg de Amerikaan al in de tweede ronde tegen de vlakte, maar Vargas krabbelde weer op en vocht door. Dat was tegen beter weten in: de jury was na elf ronden unaniem in zijn besluit en wees de Filipijn aan als winnaar (118-109, 118-109, 114-113).

In 2015 verloor Pacquiao de strijd om de wereldtitel in dezelfde klasse van Floyd Mayweather Jr. in 'het gevecht van de eeuw'. Mayweather stopte niet lang na dat gevecht, waarna Vargas de vacante wereldtitel overnam.

Pacquiao kondigde vervolgens in april zijn pensioen aan om een politieke carrière op de Filipijnen te starten, maar besloot later de bokshandschoenen toch weer aan te trekken.

Populair in Filipijnen

De inmiddels 37-jarige Pacquiao heeft acht wereldtitels in verschillende gewichtsklassen op zijn naam staan. Hij is inmiddels ook succesvol in de politiek als senator, zingt en acteert in films. Vooral in zijn thuisland is Pacquiao een volksheld.

"Ik ga nu terug om mijn werk in de senaat op te pikken", zei Pacquiao na het gevecht tegen Vargas. "Ik weet niet wie mijn volgende uitdager wordt, maar ik zal vechten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl