Manny Pacquiao (midden) maakt zijn comeback in de bokswereld.
NOS Sport

Bokser Pacquiao maakt comeback

De verliezer van 'het gevecht van de eeuw' Manny Pacquiao heeft zijn comeback aangekondigd. De Filipijnse bokser zal in november weer een partij boksen, nadat hij in april had aangekondigd zijn bokshandschoenen in te wisselen voor een politieke carrière op de Filipijnen.

De inmiddels 37-jarige Pacquiao heeft acht wereldtitels in verschillende gewichtsklassen op zijn naam staan, maar is toch vooral bekend van zijn gevecht met de Amerikaan Floyd Mayweather vorig jaar in mei. Dat gevecht verloor Pacquiao, waarna hij nog een partij bokste voordat hij zich terugtrok uit de sport.

Manny Pacquiao (r) maakt zijn comeback in de bokswereld. Links Floyd Mayweather.

"Ik mis wat ik in de gym en de ring voor elkaar heb gekregen", zei de Filipijn over zijn rentree in de bokswereld. Op 5 november neemt Pacquiao het op tegen de Amerikaan Jessie Vargas.

Controversieel

De Filipijn kwam eerder dit jaar in opspraak door uitspraken die hij had gedaan over homo's. Hij zei dat "dieren beter zijn dan homo's omdat zij mannen en vrouwen wel van elkaar kunnen onderscheiden". Dat kostte hem toen zijn sponsorcontract bij Nike en veel krediet.

Een dag later bood hij hiervoor zijn excuses aan, al nam hij zijn woorden niet terug.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl