In het opsporingsbericht toonde de politie ook tatoeages van de verdachte
NOS Nieuws

No Surrender-moordverdachte opgepakt in Roemenië

De Nederlandse man die werd gezocht voor de moord op een medelid van motorclub No Surrender is gearresteerd. De 42-jarige Sooi de C. werd opgepakt in Roemenië. Tegen hem liep al tijden een arrestatiebevel en er was 10.000 euro tipgeld uitgeloofd.

De C. wordt verdacht van de moord op Hugo van Houten (27), in augustus vorig jaar, vlak bij een camping in de Brabantse plaats Molenschot. De politie sluit niet uit dat er sprake was van een liquidatie.

De zoektocht naar de verdachte concentreerde zich eerst op zijn woonplaats Tilburg en op mensen uit zijn omgeving, maar de politie zette De C. in september op de nationale opsporingslijst en er werd een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd. Ook besteedden verschillende opsporingsprogramma's aandacht aan de zaak.

Vriendin

Uiteindelijk werd het No Surrenderlid vandaag gearresteerd in de stad Arad in het westen van Roemenië. Dat was het resultaat van tips en werk van de recherche, zegt de politie. De vriendin van De C. had het vliegtuig naar Roemenië genomen en werd daar gevolgd. Zo ontdekte de politie waar de moordverdachte zich schuilhield. Een Roemeens arrestatieteam pakte hem op.

De politie verwacht dat De C. snel zal worden uitgeleverd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl