De plaats van de schietpartij in Molenschot
NOS Nieuws

No Surrender-lid (42) gezocht vanwege schietpartij Molenschot

De politie is op zoek naar een 42-jarig lid van motorclub No Surrender. Hij wordt ervan verdacht dat hij een man van 27 heeft doodgeschoten in de Brabantse plaats Molenschot. De afgelopen vier weken is het de politie niet gelukt de verdachte te arresteren.

De verdachte zou in augustus vorig jaar een man uit Capelle aan den IJssel hebben neergeschoten. Het slachtoffer was eveneens lid van No Surrender. De politie zegt dat de mannen elkaar mogelijk kenden en houdt rekening met een afrekening in het criminele circuit.

De afgelopen maand hebben agenten geprobeerd de verdachte te arresteren, onder meer op zijn woonadres in Tilburg. "We hebben ook bij de mensen om hem heen gezocht", vertelt een woordvoerder, "maar tevergeefs."

Opsporingslijst

Hij roept de man op zichzelf aan te geven. Zo niet, dan wil de politie binnenkort beelden van de 42-jarige man laten zien op televisie en internet. "We hopen dat hij voor die tijd tot inkeer komt, of dat mensen uit zijn omgeving bereid zijn informatie te delen."

De politie en het OM overwegen de man op de nationale opsporingslijst te plaatsen. "Maar daar gaat wat tijd overheen. Zo'n maatregel heeft ingrijpende gevolgen voor de privacy van de verdachte."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl