NOS Nieuws

Veel meer Nederlanders met zomervakantie in een Airbnb

Het gebruik van Airbnb maakt een onstuimige groei door. Meer dan 650.000 Nederlanders verbleven deze zomer in een Airbnb in binnen- of buitenland, blijkt uit cijfers van het bedrijf. Dat is een stijging van 60 procent ten opzichte van vorig jaar.

In de maanden juni, juli en augustus boekten 587.000 Nederlanders in het buitenland een appartement, huisje of kamer via Airbnb. Parijs was het populairst, gevolgd door Lissabon, Barcelona, Boedapest en Praag.

Amsterdam populairst

Nog eens 67.000 Nederlanders boekten een Airbnb binnen de landsgrenzen, een stijging van 75 procent ten opzichte van zomer 2015. Amsterdam was de populairste binnenlandse bestemming, gevolgd door Den Haag, Rotterdam, Groningen en Maastricht.

Airbnb-verhuurders in Nederland ontvingen deze zomer in totaal 415.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.

Kritiek

Via Airbnb kunnen particulieren zo nu en dan hun appartement verhuren, bijvoorbeeld als ze zelf op vakantie zijn. Maar het platform wordt ook door commerciële partijen gebruikt om woningen permanent aan toeristen te verhuren.

In Amsterdam en andere toeristische steden zijn sommige bewoners en politici kritisch over Airbnb, omdat de groeiende verhuur via de site tot overlast zou leiden en toeristenappartementen niet meer beschikbaar zijn voor inwoners.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl