Lars Veldwijk
NOS VoetbalAangepast

Veldwijk wist het na 100 whatsappjes zeker

Lars Veldwijk kwam gisteren na de training in de kleedkamer en zag dat hij honderd whatsappjes had gekregen. Toen wist hij het zeker: de eerste selectie voor het Zuid-Afrikaanse voetbalelftal is een feit.

"Vorige week zag ik na een training dat ik een gemiste oproep had van een Zuid-Afrikaans nummer. Dat bleek de teammanager te zijn. Hij belde namens bondscoach Ephraim Mashaba met de vraag of ik erover wilde nadenken om voor Zuid-Afrika uit te komen. Dat hoefde ik niet te doen, ik zei meteen ja."

De mededeling kwam als een verrassing voor Veldwijk, die een Zuid-Afrikaanse vader heeft. Hij heeft namelijk nog maar weinig gespeeld dit seizoen en staat pas op vijftien speelminuten in de Belgische competitie voor zijn club Kortrijk.

"Ik zei ook tegen de teammanager dat ik pas anderhalve week weer fit ben, maar de bondscoach wilde me toch graag uitnodigen. Hij was overtuigd van mijn drie wedstrijden voor Nottingham Forrest en mijn seizoen voor PEC Zwolle." Veldwijk maakte vorig seizoen veertien goals voor PEC in de eredivisie.

Voor Zuid-Afrika staat er veel op het spel op 12 november, want Senegal komt op bezoek in de strijd om een ticket voor het WK van 2018. De oud-spits van PEC moet zich nog wel even inlezen in de tegenstander.

"Ik weet er niet veel van. Ik ken alleen Sadio Mané van Liverpool en Kalidou Koulibaly van Napoli, dat zijn twee goede spelers. Gelukkig komt een van mijn teamgenoten uit Senegal, maar die zei meteen dat we geen schijn van kans maken", lacht Veldwijk.

Studeren op het volkslied

Eerder dit jaar zei Veldwijk dat hij het Zuid-Afrikaanse volkslied zou gaan oefenen, maar daar is weinig van terechtgekomen. "Eerlijk gezegd was ik er de laatste tijd niet meer zo mee bezig. Ik moet nu hard aan de bak om het volkslied te leren. Het is een tijdje geleden, maar dat moet goed komen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl