Lars Veldwijk wil voor het Zuid-Afrikaanse voetbalelftal uitkomen
NOS Voetbal

Veldwijk belooft: ik zal het volkslied van Zuid-Afrika oefenen

"Of ik al eens in Zuid-Afrika ben geweest? Nog nooit." Lars Veldwijk moet er zelf ook om lachen, maar zijn plannen om international voor 'Bafana Bafana' te worden zijn bloedserieus. "Ik snap dat het voor mensen apart overkomt, maar het speelt bij mij al wat langer."

In Zuid-Afrika is Veldwijk hot. "De pers is erop gedoken omdat ik het in Nederland goed doe en omdat ze in dat land een spitsenprobleem hebben", legt Veldwijk uit in het programma Langs de Lijn En Omstreken.

Veldwijks vader is geboren in Zuid-Afrika en heeft daar tot zijn veertiende gewoond. Dat opent deuren voor de 24-jarige spits, die zodoende in aanmerking komt voor het Zuid-Afrikaans staatsburgerschap.

PEC-spits Veldwijk scoort erop los

Dat de naam van Veldwijk niet voorkomt in de voorlopige selectie van Oranje heeft niets met zijn nieuwe ambities te maken. "Ik ben realistisch genoeg om te zeggen dat het Nederlands elftal er voor mij toch niet inzit."

De benodigde papieren heeft Veldwijk al ingeleverd bij de ambassade, nu is het wachten op een uitnodiging. "Volgens mij moet de bondscoach (Ephraim Mashaba , red) vandaag de selectie bekendmaken voor de komende wedstrijden van Zuid-Afrika. Daar kan ik nog niet voor opgeroepen worden, maar er zullen nu misschien wel wat vragen over mij komen."

Het volkslied van Zuid-Afrika is de spits voorlopig nog vreemd. "Zodra ik opgeroepen word, ga ik me daar zeker in verdiepen", belooft Veldwijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl