Opening van winkel in Amsterdam in 2015
NOS Nieuws

C&A: We blijven in de winkels investeren

C&A sluit vier filialen, maar volgens de winkelketen is dat niet het begin van het einde voor het bedrijf. "Het openen en sluiten van bepaalde locaties is een vast onderdeel van het beheer van de winkelportfolio", zegt een woordvoerder van C&A.

De winkelketen heeft 132 winkels, maar de filialen in Nijverdal, Pijnacker en twee in Utrecht moeten volgend jaar sluiten. De winkels maken te weinig omzet. Het bedrijf wijst erop dat er niemand wordt ontslagen. Personeel kan in andere vestigingen gaan werken.

Eeuwenoud

De vergelijking dient zich aan met de ondergang van V&D, een ander concern dat al sinds de 19e eeuw bestond, maar volgens C&A zijn de sluitingen niet bijzonder. "Er worden regelmatig op basis van prestaties en markttrends beslissingen genomen om relevant te blijven voor de consument", aldus het bedrijf.

C&A wijst erop dat ze meer dan 1575 winkels hebben in verschillende landen. "C&A zal blijven investeren in het bedrijf. Alleen al dit jaar is er in Nederland in meer dan zestig winkels geïnvesteerd in een nieuw en fris uiterlijk."

Het bedrijf opende afgelopen jaar in Nijkerk een nieuw filiaal en in Amsterdam werd na een renovatie van twee jaar een nieuw pand geopend.

Minder kleding

Kledingwinkels hebben het al jaren moeilijk. Volgens de laatste cijfers van brancheorganisatie Inretail daalt de omzet dit jaar met 0,6 procent. In het belangrijkste segment, de dameskleding, daalt de omzet met 4 procent.

In hoeverre C&A daarvan last heeft, is niet bekend. Het bedrijf geeft geen openheid over de omzetcijfers.

C&A is in handen van de familie Brenninkmeijer. Hun vermogen wordt geschat op enkele tientallen miljarden euro's.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl