NOS NieuwsAangepast

C&A sluit vier winkels vanwege slechte resultaten

C&A sluit volgend jaar vier filialen vanwege "het slechte bedrijfseconomische resultaat" van de winkels. Het gaat om filialen in de Utrechtse binnenstad, de Utrechtse wijk Kanaleneiland, Pijnacker en Nijverdal.

De leiding van het kledingconcern verwacht geen verbetering van de resultaten in deze winkels. De vier C&A-winkels gaan in mei en juni dicht.

Werknemers zijn eerder deze maand geïnformeerd. Niemand wordt ontslagen. Het personeel kan aan de slag in nabijgelegen winkels.

Moeilijk

C&A heeft 132 filialen in Nederland. Wereldwijd zijn er 1575 winkels in meer dan twintig landen.

De sluitingen komen in een tijd dat veel winkelconcerns het moeilijk hebben. Vorig jaar gingen V&D en schoenenbedrijf Macintosh failliet, dit jaar onder meer MS Mode en McGregor.

C&A maakt geen omzet- of winstcijfers bekend. FNV-bestuurder Niels Suijker ziet de sluiting niet als teken dat het met het hele bedrijf slecht gaat. "Het zegt iets over hoe de filialen het doen, maar niet per se iets over heel C&A", aldus Suijker.

Achterblijven

Retaildeskundige Paul Moers voorziet wel meer sluitingen van filialen in de komende jaren. "Dit is zeker het begin van een moeizame periode voor C&A. Het sluiten van deze vier filialen zie ik als een voorbode van meer ellende." Het bedrijf zelf ziet dat overigens ​anders.

Volgens Moers speelt het probleem bij C&A al langer. "Concurrenten spelen veel meer in op trends en bieden hoogwaardig design tegen een relatief lage prijs, daarin blijft C&A al jaren achter."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl