De coffeeshop was dicht op het moment van de beschieting
NOS NieuwsAangepast

Burgemeester Amsterdam sluit coffeeshop na schietpartij

Coffeeshop Vondel aan de Overtoom in Amsterdam mag voorlopig niet open, heeft burgemeester Van der Laan besloten.

De burgemeester heeft het besluit genomen na de schietpartij van vannacht. Rond 04.00 uur werd er op het pand geschoten. Niemand raakte gewond.

"Een schietpartij in een woonwijk, waarbij de motieven niet duidelijk zijn en herhaling niet is uit te sluiten, brengt de veiligheid van bewoners en voorbijgangers ernstig in gevaar en tast de openbare orde aan", zegt de gemeente in een verklaring. Het is niet bekend hoe lang de coffeeshop dicht moet blijven.

Concurrentie

In Amsterdam zijn in korte tijd verscheidene coffeeshops beschoten. Vorige week was een andere coffeeshop aan de Overtoom doelwit, en de lokale zender AT5 telt zeker nog vijf van die incidenten in de stad. In alle gevallen moesten de coffeeshops van de burgemeester dicht.

De politie onderzoekt de beschietingen. In de media is gespeculeerd dat coffeeshops elkaar beschieten uit concurrentie-overwegingen, omdat ze weten dat de beschoten zaak vervolgens dicht moet. "Dat sluiten we niet uit", zegt een politiewoordvoerder. "Maar er zijn meer scenario's die we onderzoeken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl