NOS NieuwsAangepast

Opnieuw coffeeshop beschoten in Amsterdam

Weer is er geschoten op een coffeeshop

In Amsterdam is opnieuw een coffeeshop beschoten. Volgens de politie zijn enkele schoten gelost op de zaak aan de Overtoom, die dicht was. Er zijn geen gewonden.

Omwonenden van coffeeshop Vondel belden rond 04.30 uur de politie omdat ze harde knallen hadden gehoord. Agenten concludeerden ter plaatse dat de zaak was beschoten. Niemand was aanwezig en van de dader of daders was geen spoor.

Vondel is de zoveelste coffeeshop in Amsterdam die de afgelopen tijd is beschoten. Vorige week was een andere coffeeshop aan de Overtoom het doelwit, en de lokale omroep AT5 telt zeker vijf recente andere incidenten in de stad. In alle gevallen werd de beschoten coffeeshop na het incident gesloten op last van burgemeester Van der Laan, met een beroep op de veiligheid van de omwonenden.

Concurrentie

De politie onderzoekt de beschietingen. In de media is gespeculeerd dat coffeeshops elkaar beschieten uit concurrentie-overwegingen, omdat ze weten dat de beschoten zaak vervolgens dicht moet. "Dat sluiten we niet uit", zegt een politiewoordvoerder. "Maar er zijn meer scenario's die we onderzoeken."

Van der Laan heeft nog niet besloten of ook deze coffeeshop dicht moet. Dat doet hij zodra het politierapport binnen is, zegt een woordvoerder van de gemeente.

Verder zal de burgemeester donderdag tijdens een raadsvergadering ingaan op de reeks beschietingen. De Amsterdamse D66-fractie heeft het onderwerp ingebracht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl