NOS VoetbalAangepast

'Gio' hoopt dat publiek Feyenoord niet te ver naar voren duwt

Met een fitte selectie gaat Feyenoord de Klassieker in tegen Ajax. Nicolai Jorgensen is hersteld van lichte buikklachten en ook Eljero Elia en Sven van Beek zijn weer inzetbaar. Dat liet Giovanni van Bronckhorst vrijdag weten.

'Gio' hoopt dat publiek Feyenoord niet te ver naar voren duwt

"Het is een luxeprobleem, maar als je in een reeks overwinningen zit, moet je niet te veel wisselingen doorvoeren", zei de trainer van de Rotterdammers, die met negen overwinningen uit negen duels fier aan kop gaan in de eredivisie.

Dirk Kuijt, die donderdag in de Europa League tegen Zorja Loegansk werd gespaard, keert terug in de basis. "Daar waar het kan en nodig is, geven we hem rust. Dat hij niet meespeelde, nam hij goed op. Het is belangrijk om daar over te praten."

Emoties

Van Bronckhorst hoopt dat zijn spelers zondagmiddag hun hoofd erbij houden. "Het publiek duwt je naar voren in dit soort wedstrijden, maar ons huidige succes is gebaseerd op niks weggeven. We moeten gebruik maken van de emoties, maar met het hoofd spelen."

Feyenoord-Ajax, zondagmiddag 14.30 uur

Als speler van Feyenoord won Van Bronckhorst in elf Klassiekers nooit van Ajax, als trainer lukte het hem een keer. In de KNVB beker wonnen de Rotterdammers vorig jaar oktober in de derde ronde met 1-0 door een doelpunt diep in de blessuretijd.

"Dat was mijn mooiste Klassieker. In de laatste seconde van de wedstrijd scoren tegen de aartsrivaal, dan komt er emotie los. Dat was een speciaal moment."

Slotvraag: wie is er favoriet? "Wij spelen thuis en hebben vertrouwen, dus dan gaan we er ook voor."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl