Gable Tostee
NOS NieuwsAangepast

Vrijspraak in zaak dodelijke val na Tinder-date

De Australische man die werd vervolgd voor de moord op een vrouw tijdens hun eerste Tinder-afspraak is vrijgesproken. Dat schrijven Australische media. Tostee is door de jury niet schuldig bevonden aan moord of doodslag. De vrouw viel veertien verdiepingen naar beneden nadat hij haar had buitengesloten na een ruzie.

De 30-jarige Gable Tostee en de 26-jarige Warienna Wright maakten kennis met elkaar via de dating-app. Ze spraken in augustus 2014 af elkaar te ontmoeten in de Australische toeristenplaats Surfers Paradise.

Na een avond drinken en seks kregen ze ruzie en sloot hij haar buiten op het balkon van zijn appartement. Toen Wright probeerde een ander balkon te bereiken, viel zij naar beneden.

De advocaten van Tostee hadden betoogd dat hij niet verantwoordelijk is voor haar dood, en dat Wright onberekenbaar en agressief werd na een nacht drinken.

Opgelucht

Buiten de rechtbank zei een van de advocaten dat Tostee dankbaar was voor de uitspraak. "Hij is opgelucht dat deze kwestie nu achter hem ligt. Hij kijkt uit om verder te gaan met zijn leven", aldus de advocaat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl