NOS NieuwsAangepast

Vrouw maakt fatale val van balkon na Tinder-date

Een 30-jarige Australiër wordt vervolgd voor moord op een vrouw die hij via de dating-app Tinder leerde kennen. De vrouw viel veertien verdiepingen naar beneden nadat hij haar op zijn balkon had buitengesloten na een ruzie.

Gable Tostee en de 26-jarige Warriena Wright uit Nieuw-Zeeland spraken af in de Australische toeristenplaats Surfers Paradise. Na een avond drinken en seks, kregen de twee in de vroege uren van 8 augustus 2014 ruzie.

Wright zou Tostee hebben bekogeld met sierstenen en een telescoop, waarna hij haar keel dichtkneep en haar in een houdgreep nam, voordat hij haar buitensloot uit zijn appartement.

Je mag blij zijn dat ik je niet van het balkon gooi, psychopathisch kreng.

Gable Tostee tegen Warriena Wright

Op een opname die Tostee die avond maakte met zijn telefoon, is te horen dat hij en Wright ruzie krijgen en hij haar op een gegeven moment bedreigt. "Je mag blij zijn dat ik je niet van het balkon gooi, psychopathisch kreng", zegt Tostee. "Als je iets flikt, sla ik je knock-out."

Getuigen zeggen dat ze Wright hoorden smeken haar binnen te laten zodat ze naar huis kon gaan. Kort daarna viel ze van het balkon toen ze probeerde een ander appartement te bereiken.

Noodweer

Tostee's advocaat zegt dat Wright zich steeds vreemder en agressiever ging gedragen gedurende de nacht en noemt de vechtpartij noodweer. Tostee zegt onschuldig te zijn aan haar dood.

"Ik begrijp dat bij zo'n tragedie men iemand de schuld wil geven", zei Tostee in een eerder interview. "Maar ik had deze uitkomst nooit verwacht, laat staan gewild."

Tostee kan levenslang krijgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl