Aaron Sanchez was de uitblinker aan de kant van Toronto Blue Jays
NOS SportAangepast

Honkballers Blue Jays pakken laatste strohalm

Toronto Blue Jays heeft de spanning in de finale van de American League van de MLB een klein beetje teruggebracht. Na drie verliespartijen tegen Cleveland Indians werd het vierde duel in de best-of-7 ruim gewonnen: 5-1. Daarmee kwam de stand in de serie op 3-1.

De Blue Jays, die in de eerste drie duels slechts drie runs haalden uit zeventien honkslagen, dankten de overwinning grotendeels aan Aaron Sanchez. De startend werper liet slechts een honkslag toe in de eerste zes innings.

Een keer eerder

Het is voor de Blue Jays nog steeds een hels karwei om de World Series te bereiken. Slechts een keer eerder kon een ploeg een 3-0 achterstand in de serie ombuigen naar een overwinning.

Los Angeles Dodgers nam de leiding in de National League. De ploeg won met 6-0 van Chicago Cubs en leidt in de best-of-7 met 2-1.

Bij Los Angeles was een hoofdrol weggelegd voor pitcher Rich Hill. Yasmani Grandal en Justin Turner sloegen een homerun voor Los Angeles.

De loopbaan van Hill, die bij vele clubs speelde, leek over toen hij in 2015 al jaren vooral op lagere niveaus had geacteerd. Oskland gaf hem echter weer een kans en de Dodgers strikten hem in augustus. Hij bleek nog goed mee te kunnen; Hill kreeg als startend werper in vier thuisduels (23 innings) welgeteld een run tegen.

Tegen de ploeg waarbij hij in 2005 zijn MLB-debuut maakte, incasseerde Hill in zes innings slechts twee honkslagen en tekende hij zes keer voor drie slag. 

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl