Corey Kluber, de winnende pitcher voor Cleveland
NOS SportAangepast

Honkballers Cleveland Indians openen finale met zege

Cleveland Indians heeft in de play-offs van de Major League Baseball het eerste duel met Toronto Blue Jays in de finale van de American League met 2-0 gewonnen. Zaterdag volgt de tweede wedstrijd van de best-of-seven-serie.

Een sterke startende werper, uitstekende aflossers op de heuvel en effectief slaan, dat zijn de ingrediënten waarmee Cleveland het hele seizoen al successen boekt en tegen Toronto was het vrijdag niet anders.

Pitcher Corey Kluber moest tegen de ijzersterke slagploeg van Toronto in ruim zes innings zes hits toestaan, waarna Andrew Miller en Cody Allen de klus klaarden vanaf de heuvel.

Francisco Lindor werd de held van de avond. Hij zorgde met een homerun in de zesde inning voor de enige twee runs van de wedstrijd. Toronto-werper Marco Estrada maakte indruk met slechts zes hits tegen in acht inning, maar stond door de klap van Lindor toch met lege handen.

Behalve het tweede duel tussen Cleveland en Toronto staat voor zaterdag ook het eerste finaleduel van de National League op de rol. Daarin nemen Chicago Cubs en Los Angeles Dodgers het tegen elkaar op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl