Nick Kyrgios gooide er met de pet naar in zijn partij tegen Mischa Zverev
NOS SportAangepast

Maximale boete voor Kyrgios na wangedrag in Shanghai

Nick Kyrgios heeft een boete gekregen van 16.500 dollar voor zijn wangedrag in de tweede ronde van het masterstoernooi in Shanghai.

De organisatie voor tennisprofessionals, ATP, legde de Australische tennisser de maximumboete van 10.000 dollar op omdat hij in de partij tegen Mischa Zverev niet zijn best deed. Daarbovenop komt 5.000 dollar boete wegens het uitschelden van een toeschouwer en 1.500 dollar voor onsportief gedrag.

Kyrgios baarde in Shanghai opzien door in de eerste set na een halfslachtige opslag al naar zijn stoel te lopen voordat zijn Duitse tegenstander de bal had kunnen terugslaan. Opmerkingen van de umpire en boegeroep van het publiek leken hem niet te deren. Ook in de persconferentie na afloop betuigde Kyrgios geen spijt.

Kyrgios na nieuwe wanprestatie: het is mijn keus

Het is bepaald niet de eerste keer dat de 21-jarige Kyrgios de portemonnee moet trekken na ontoelaatbaar gedrag op de tennisbaan.

Montreal, augustus 2015

Een boete van 10.000 dollar en een voorwaardelijke schorsing van 28 dagen na het beledigen van zijn tegenstander Stan Wawrinka. Kyrgios had de Zwitser toegebeten dat diens vriendin het bed had gedeeld met de Australische tennisser Thanasi Kokkinakis.

Shanghai, oktober 2015

Een boete van 1.500 dollar vanwege obscene taal en onsportief gedrag. Kyrgios sloeg uit frustratie een bal in de richting van een lijnrechter.

Roland Garros, mei 2016

Een boete van 6.200 dollar vanwege verbaal wangedrag tijdens zijn verloren partij in de derde ronde tegen Richard Gasquet.

Wimbledon, juli 2016

Een boete van 2.500 dollar wegens onsportief gedrag in de eerste ronde en eentje van 4.000 dollar wegens 'hoorbaar gevloek' in de tweede ronde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl