NOS SportAangepast

Kyrgios laat zich weer eens van slechtste kant zien

Kyrgios na nieuwe wanprestatie: het is mijn keus

Nick Kyrgios heeft zich op het masterstoernooi van Sjanghai weer eens van zijn slechtste kant laten zien. De Australiër deed amper zijn best in de partij tegen Mischa Zverev en zei na afloop dat het publiek daar niet over moet zeuren.

Halverwege de eerste set sloeg hij een halfslachtige opslag en liep al naar zijn stoel zonder de return van Zverev af te wachten. Het kwam hem op boegeroep van het publiek te staan. "Nick, dat kan je niet maken", zei de umpire tegen hem toen hij ging zitten. Het leek de wispelturige Kyrgios niets te kunnen schelen.

In de tweede set deed hij opnieuw geen enkele moeite bij een opslag van Zverev en liep al naar de kant terwijl de bal hem passeerde. En op matchpoint gaf hij Zverev een niet te missen kans om te wedstrijd te beslissen.

Afgelopen zondag won Kyrgios nog het toernooi in Tokio. Volgens de Australiër is dat de reden dat hij in Sjanghai niet op zijn best is. "Ik heb veel wedstrijden gespeeld. Mijn lichaam en geest zijn moe. Ik werk eraan elke week consistent te zijn, maar vandaag heb ik de makkelijke oplossing gekozen en gewoon mijn best niet gedaan."

Dat betekent overigens niet dat hij vindt dat het publiek teleurgesteld in hem mag zijn. "Ik ben hun niets verschuldigd. Het is mijn keuze. Als het je niet aanstaat, ga dan weg. Ik heb je niet gevraagd om te komen kijken..."

Volgens Kyrgios moeten de fans accepteren dat hij zo is. "Je weet dat ik onvoorspelbaar ben. Dus als je een kaartje koopt om mij te zien spelen, is dat jouw keuze. Ik lig er verder niet wakker van."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl