Nick Kyrgios
NOS Sport

Spelen in gevaar voor 'bad boys' Kyrgios en Tomic

De lastpakken Bernard Tomic en Nick Kyrgios verdedigen mogelijk niet de eer van hun land op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Wanneer het Australische duo zich niet gauw beter gaat gedragen, komt olympische deelname in gevaar, zo zei chef de mission Kitty Chiller.

Tomic baarde eerder deze week opzien door in Madrid op matchpoint tegen een bal met de steel van zijn racket te retourneren, dat uiteraard mislukte. Het gedrag zorgde voor veel ophef, maar zélf was de 23-jarige Tomic er niet van onder de indruk.

"Dat matchpoint kan me niet schelen. Zou het jou uitmaken als je 23 jaar oud zou zijn en een waarde van tien miljoen dollar zou vertegenwoordigen?", counterde Tomic, die ook al eens uit een hotel werd gezet en werd gearresteerd omdat hij op een hotelkamer een feestje had gebouwd.

Tomic geeft de partij tegen Fognini moedwillig op

Ook Kyrgios raakte al meermaals in opspraak. Zo maakte hij zij zich vorig jaar op Wimbledon schuldig aan het laten lopen van een partij en had hij in Montreal een pittige woordenwisseling met Stan Wawrinka, wiens vriendin het moest ontgelden.

"Verschrikkelijk. Het gaat tegen alle olympische waarden in die wij hebben geprobeerd op te bouwen binnen het team. Ik wil geen enkel teamlid dergelijk gedrag zien vertonen", aldus chef de mission Chiller.

"Als ik kijk naar de recente gebeurtenissen, dan kan ik alleen zeggen dat ik gedrag heb waargenomen dat ik niet in een team wil zien waar ik verantwoordelijk voor ben. Er wordt een aantal sporters in de gaten gehouden en Tomic en Kyrgios horen daarbij. Iedereen ligt onder de microscoop."

Kyrgios leek niet erg onder de indruk van de uitlatingen. "Kan iemand vertellen dat Kitty Chiller mijn tweener lob moet bekijken? Dan zal ze begrijpen waarom ik op koers lig voor de Spelen", zo twitterde hij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl