De mug shot van Bernard Tomic
NOS Sport

Politie Miami trekt aanklacht in tegen Tomic

De Amerikaanse politie heeft de aanklacht tegen Bernard Tomic donderdag ingetrokken. De Australische tennisser werd in juli in Miami gearresteerd na een uit de hand gelopen feestje op zijn hotelkamer en aangeklaagd voor huisvredebreuk en verzet bij zijn arrestatie.

Volgens Tomic' advocaat heeft de politie de aanklacht ingetrokken omdat de verklaringen van getuigen te veel uiteen liepen. Daardoor zou de zaak geen kans maken in de rechtbank. De 22-jarige Tomic betaalde destijds wel 2.000 dollar (1.800 euro) om op borgtocht vrij te komen.

Eerdere overtredingen

De huidige nummer 21 van de wereld kwam al eerder met de politie in aanraking. In 2013 werd zijn rijbewijs ingenomen nadat hij meermaals was aangehouden voor het overschrijden van de snelheidslimiet in Australië.

In 2012 onderzocht de politie een vechtpartij waar Tomic bij betrokken zou zijn geweest op een feest aan de Australische Gold Coast, maar tot een aanklacht kwam het in deze zaak niet.

Kyrgios

Tomic is samen met landgenoot Nick Kyrgios een veelbesproken persoonlijkheid in de Australische sportwereld. Ook Kyrgios haalde dit jaar door zijn extraverte gedrag het nieuws.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl