De foto die de politie maakte van Bernard Tomic
NOS Sport

Tennisser Tomic gearresteerd in Miami

Bernard Tomic haalt opnieuw vanwege een randzaak het nieuws. De talentvolle tennisser uit Australië, die bekend staat als een enfant terrible, werd door de politie gearresteerd in een hotel in Miami. Hij wordt verdacht van het zich verzetten tegen arrestatie en huisvredebreuk.

De 22-jarige Tomic zou geen gehoor hebben gegeven aan verzoeken van het hotelpersoneel, dat hem vroeg de muziek zachter te zetten. Andere gasten klaagden over het volume. De beveiliging van het hotel moest er aan te pas komen om Tomic uit het hotel te zetten, maar de Australiër weigerde het hotel op eigen initiatief te verlaten.

Kritisch uitgelaten

De nummer 25 van de wereld werd deze week in Newport in de eerste ronde uitgeschakeld. Aanvankelijk zou Tomic uitkomen in de Davis Cup, maar omdat hij zich kritisch had uitgelaten over de Australische tennisbond, werd hij buiten de selectie gelaten. Australië staat in de kwartfinales van het landentoernooi tegenover Kazachstan.

In het verleden stond Tomic al veel vaker om voorvallen naast de tennisbaan in de schijnwerpers. Zo heeft hij al meerdere verkeersovertredingen begaan en werd hij gelinkt aan vechtpartijen in het nachtleven. Ook zou zijn vader ruim twee jaar geleden in Madrid een sparringpartner hebben geslagen.

Sparringpartner Thomas Drouet na de mishandeling door de vader van Bernard Tomic

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl