Rebellen dragen een gewonde weg
NOS NieuwsAangepast

Ziekenhuis geraakt bij zware bombardementen op Aleppo

De zwaarbelegerde Syrische stad Aleppo is opnieuw gebombardeerd. Lokale artsen en activisten zeggen dat daarbij een van de laatste ziekenhuizen in rebellengebied getroffen is.

Hetbombardement werd volgens rebellengroepen en het Syrische Observatorium voor Mensenrechten uitgevoerd door Russische gevechtsvliegtuigen. De kliniek, die afgelopen woensdag ook al werd getroffen, werd geraakt door ten minste twee vatbommen.

Castello Road

De aanval was verder gericht op bevoorradingsroutes naar rebellengebied, onder meer de Castello Road, waar vorige maand een hulpkonvooi werd beschoten.

Ook zijn er zware gevechten aan de gang aan de frontlinie in het noorden van de oude stad. Het regeringsleger en de rebellen beschuldigen elkaar ervan dat ze de aanval zijn begonnen.

Het leger zei dat het de terreinwinst die het donderdag boekte wil vergroten. Toen werd het strategische kamp Handarat, ten noorden van Aleppo, heroverd op de oppositietroepen.

Dagelijks komen mensen om bij beschietingen en bombardementen. De aanvallen door de Russen en het regeringsleger die gisteravond begonnen, hebben volgens de rebellen tot nu toe twintig levens geëist. Staatsmedia melden twintig doden door aanvallen met mortierraketten door de rebellen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl