Serge Aurier
NOS NieuwsAangepast

Aurier krijgt twee maanden celstraf na geweld tegen agent

Paris Saint-Germain-verdediger Serge Aurier heeft twee maanden celstraf opgelegd gekregen. Aurier werd eind mei opgepakt door de Franse politie nadat hij tijdens een avondje stappen een elleboogstoot uitdeelde aan een agent.

De aanklager had twee maanden voorwaardelijke celstraf geëist, maar de rechter besloot anders. Naast de celstraf moet Aurier ook een boete van zeshonderd euro betalen en komen de proceskosten van de rechtszaak voor zijn rekening. Aurier gaat tegen de uitspraak in beroep.

Hij hoeft zijn straf niet direct uit te zitten en zou woensdag met Paris Saint-Germain mogen meedoen in de Champions League tegen de Bulgaarse club Loedogorets. Het is niet bekend of trainer Unai Emery van zijn diensten gebruik gaat maken.

Mild geweld

Volgens Franse media zou Aurier op de betreffende avond een aantal agenten hebben beledigd en 'mild geweld' hebben gebruikt. Ook zou hij zich hebben verzet tijdens zijn arrestatie. De advocaat van de 23-jarige Ivoriaan pleitte dat de politie degene was die buitensporig geweld gebruikte tijdens de arrestatie.

De rechtsback van PSG staat inmiddels bekend als enfant terrible. Eerder dit jaar beledigde hij in een filmpje trainer Laurent Blanc en zijn ploeggenoten bij de Franse landskampioen. Onder anderen Gregory van der Wiel moest het ontgelden, Aurier noemde de Oranje international 'shit' en zei dat hij 'er weinig van bakte'. Een dag later maakte Aurier zijn excuses, maar Blanc zette hem uit de selectie.

Ook de Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers was het slachtoffer in een van Auriers tirades. Kuipers gaf rood aan Zlatan Ibrahimovic in het Champions League-duel tussen Chelsea en PSG, een beslissing waar Aurier zich niet in kon vinden. Kuipers werd door de Ivoriaan uitgemaakt voor 'vuile klootzak'. De UEFA schorste Aurier voor drie wedstrijden.

Deel artikel: