NOS SportAangepast

Volleyballers veroveren EK-ticket na winst op Turkije

Ter Maat slaat Oranje naar EK volleybal

De Nederlandse volleyballers hebben zich in een spannend duel met Turkije verzekerd van een ticket voor het EK volleybal, volgend jaar in Polen. In Koog aan de Zaan was Oranje in vier sets te sterk: 19-25, 25-22, 26-24, 25-18.

Door de moeizame 3-2 zege van zaterdag op Wit-Rusland had Nederland net als Turkije 13 punten uit 5 duels, waardoor er gewonnen moest worden van de Turken. Dat lukte vorige week in het Turkse Manisa ook al (met 3-2).

Het team van bondscoach Gido Vermeulen wilde sterk starten, maar maakte een nerveuze indruk. Mooie punten werden afgewisseld met simpele fouten in zowel service als verdediging, waardoor Turkije de voorsprong lang kon vasthouden.

Vertrouwen terug bij Oranje

Bij 2-6 in de tweede set leek het EK-ticket ver weg voor Oranje, maar de service van Daan van Haarlem bracht Nederland van 6-8 op 12-8 en opeens was het vertrouwen weer terug.

De derde set ging lang gelijk op: Nederland liet Turkije niet weglopen, maar wist zelf ook geen gaatje te slaan. Toch drukte Oranje door en won de derde set (op het derde setpoint) en na een 19-14 voorsprong in de vierde set sleepte Nederland de kwalificatie beheerst binnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl