Vreugde bij Oranje in de wedstrijd tegen Wit-Rusland
NOS SportAangepast

Volleyballers winnen vanuit kansloze positie

De Nederlandse volleyballers hebben ook hun vijfde EK-kwalificatiewedstrijd gewonnen. Wit-Rusland maakte het de ploeg van bondscoach Gido Vermeulen ontzettend lastig, maar uiteindelijk trok Oranje aan het langste eind: 3-2 (20-25, 18-25, 25-18, 25-23, 15-13).

De Wit-Russen, die alleen van Oostenrijk hadden gewonnen, namen in de eerste twee sets snel een flinke voorsprong. Diep in de derde set kreeg Oranje het lek boven en kantelde het duel, maar vanaf 6-6 in de vijfde set lukte er even weinig meer.

Wit-Rusland liep uit naar 13-8 en leek er met de buit vandoor te gaan, maar Nederland bleef knokken en pakte met zeven punten op rij alsnog de overwinning.

Turken laatste hobbel voor Oranje

Nederland blijft daardoor eerste in groep E, waarin Turkije de enig overgebleven concurrent is. De winnaar van de poule plaatst zich rechtstreeks voor het EK. De nummer twee moet zich via een play-off zien te kwalificeren.

Turkije speelde vanavond tegen Oostenrijk en won overtuigend met 3-0. Oranje moet nu zondag in de laatste kwalificatiewedstrijd van de Turken winnen om een EK-ticket te verdienen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl