Een duim omhoog bij trainer Frank de Boer

De Boer weer steviger in zadel bij Inter na zege op Juve

Internazionale heeft Juventus het eerste puntenverlies van dit seizoen bezorgd. De ploeg van Frank de Boer, die een moeizame competitiestart beleefde, zegevierde op eigen veld met 2-1 over de kampioen.

De druk op de Nederlandse coach was groot, nadat zijn ploeg donderdag in de Europa League met 2-0 had verloren van Hapoel Beer Sheva.

Tegen Juve speelde Inter echter goed en in de eerste helft zorgde Mauro Icardi bijna voor 1-0, maar de man die tot vandaag alle competitietreffers van Inter voor zijn rekening had genomen, schoot op de paal.

Ongeloof bij Gonzalo Higuaín

Na ruim een uur hielp Stephan Lichtsteiner met een intikker Juventus aan een voorsprong, maar twee minuten later al zorgde Icardi koppend voor de gelijkmaker. Ivan Perisic maakte ruim tien minuten voor tijd, eveneens met het hoofd, de winnende treffer voor Inter. Hij scoorde uit een met buitenkantje rechts gegeven voorzet van Icardi.

Door de nederlaag van Juventus staat Napoli na vier speelronden aan de leiding in de Serie A. De Napolitanen wonnen zaterdag al met 3-1 van Bologna en hebben één punt meer dan de titelverdediger. Internazionale is zesde met zeven punten.

Ivan Perisic, de matchwinnaar voor Inter tegen Juventus

AS Roma liep tegen zijn eerste nederlaag in de Serie A sinds 24 januari aan. Kevin Strootman en de zijnen verloren met 1-0 bij Fiorentina. De Kroaat Milan Badelj maakte in de 82ste minuut het enige doelpunt van het duel.

De Romeinen blijven door de averij op de derde plaats staan, met drie punten achterstand op de nieuwe koploper Napoli. Fiorentina, waar voormalige Vitesse-speler Kevin Diks niet van de bank hoefde te komen, klom naar de achtste plek.

AS Roma moest een kleine acht maanden geleden voor het laatst buigen voor een tegenstander in de Italiaanse competitie. Juventus was destijds met 1-0 te sterk. Daarna bleven de hoofdstedelingen twintig duels op rij ongeslagen: zestien overwinningen en vier remises.