Arek Milik juicht na een van zijn twee treffers tegen Bologna

Milik kan voorlopig niet meer stuk bij Napoli

Napoli heeft in de Serie A thuis met 3-1 gewonnen van Bologna en de leiding voorlopig overgenomen van Juventus, dat zondag uit tegen het Internazionale van Frank de Boer speelt.

Aanwinst Arek Milik eiste weer een hoofdrol voor zich op bij Napoli. De voormalig Ajacied was dinsdag in de Champions League al goed voor twee treffers en scoorde nu, als invaller, ook twee keer. Dat bracht de Poolse aanvaller op zes treffers in vijf wedstrijden.

Daarmee doet hij het beter dan zijn voorganger Gonzalo Higuaín, die aan het begin van dit seizoen voor 90 miljoen verkaste naar Juventus.

José María Callejón zette Napoli voor rust op 1-0, waarna Simone Verdi in de tweede helft voor de 1-1 zorgde. Milik viel na een uur in en bleek een gouden wissel. Hij maakte met een lobje de 2-1 en met een bekeken schot van afstand de 3-1.

Bologna eindigde het duel met tien man, na een rode kaart voor Emil Krafth in de 80ste minuut.