Frank de Boer
NOS Voetbal

'Onrust rond Inter is normaal, De Boer moet kalm blijven'

Niet wanhopen en kalm blijven. Dat adviseert David Endt aan de in Italië bekritiseerde trainer Frank de Boer vanwege diens valse start met Internazionale. "Het is maar goed dat Inter zondag tegen grootmacht Juventus speelt en niet tegen Empoli...", aldus de sportjournalist, die z'n leven lang al supporter is van Inter.

De druk op De Boer is na het Europese verlies tegen Hapoel Beer Sheva opgelopen. Een aantal kranten speculeerden vrijdag zelfs al over zijn voortijdige vertrek. En dat terwijl De Boer pas vijf weken geleden zijn contract in Milaan ondertekende.

Opportunisme verkoopt

"Het is een normale reactie van de media in Italië. Opportunisme verkoopt", weet Endt, kenner van het Italiaanse voetbal. "Als De Boer zondag met Internazionale van Juventus wint, is de toon weer helemaal anders. Zo gaat het nou eenmaal."

Frank de Boer met Orlando Trustfull (l) en Michel Kreek (r)

De Boer moet volgens Endt ook zien om te gaan met de erfenis van zijn voorganger Roberto Mancini. "Hij had veel vrienden bij de media. Die heeft De Boer nog niet."

"Bovendien worden buitenlandse spelers en coaches extra kritisch benaderd, veel meer dan Italianen", aldus Endt. "Van buitenlanders wordt namelijk iets extra's verwacht."

De Boer is nu aan het schaken met stukken die hij niet heeft gekocht.

David Endt

De oud-trainer van Ajax krijgt komende zondag met Inter kans op herstel in de beladen topper tegen Juventus. "Het is maar goed dat Inter dan niet tegen een club speelt van het kaliber Empoli, want dan was de druk veel hoger geweest", aldus Endt.

"Een verlies tegen het machtige Juve kan altijd. Dan voetbal je toch met een ander perspectief."

Een perspectief heeft De Boer sowieso gekregen van Inter, dat middels een statement zijn vertrouwen in de Nederlandse coach uitsprak.

David Endt, kenner van het Italiaanse voetbal

Endt vindt dat De Boer sowieso aan een lastig avontuur is begonnen. "Mijn eerste gedachte bij zijn aanstelling was: dit komt te vroeg, of te laat. Zoals je het zelf wilt zien", zegt Endt.

"De Boer heeft helemaal geen tijd gekregen om zijn stempel te drukken. Hij is nu aan het schaken met stukken die hij niet heeft gekocht."

"Aan de andere kant, het is wel Internazionale. Het is een mooie uitdaging bij een grote club en het biedt perspectief op succes. Dus in dat opzicht snap ik dat De Boer toen heeft toegehapt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl