NOS SportAangepast

Haase bezorgt Nederland tweede zege in Davis Cup

Robin Haase heeft het Nederlandse Davis Cup-team op een 2-0 voorsprong gezet tegen Zweden. De 29-jarige tennisser was in kustplaats Båstad in drie sets klaar met de pas 18-jarige Mikael Ymer: 6-3, 6-3, 7-6 (10).

Haase zet Davis Cup-team op 2-0 voorsprong in Zweden

Ymer verloor vorig jaar op Wimbledon de finale bij de junioren. De nummer 662 van de wereld is daarnaast een onbeschreven blad. Hij toonde bij vlagen zijn talent, maar kwam ook nog veel tekort.

Concentratie

Voor Haase, de mondiale nummer 65, was het vooral zaak om geconcentreerd te blijven. Dat lukte totdat hij bij 5-4 voor de wedstrijd serveerde en zijn eerste break incasseerde. Ook in de tiebreak had hij het lastig, maar nadat hij drie setpoints van Ymer had overleefd, benutte hij zijn vijfde matchpoint.

Eerder had Thiemo de Bakker voor een 1-0 voorsprong van Nederland gezorgd na een zwaarbevochten op Mikael Ymers oudere broer Elias.

Zaterdag staat vanaf 13.00 uur het dubbelspel op het programma. Het is de verwachting dat Jean-Julien Rojer en Robin Haase dan namens Nederland hun opwachting maken.

Behoud is in zicht

Inzet van het duel in het Zweedse Båstad is behoud voor de eerste groep van de Europees/Afrikaanse zone, een niveau onder de Wereldgroep. De verliezer moet in oktober nog aan de bak tegen Israël om degradatie naar Groep II te voorkomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl